Home > Home Slider > Consumer’s Choice Awards – June 2020

Consumer’s Choice Awards – June 2020

Nominasi Kini Bermula - Anugerah Pilihan Pengguna (Consumer's Choice Awards)

Pendaftaran Pencalonan Anugerah Pilihan Pengguna (Consumer’s Choice Awards) yang bakal diadakan di AICC Moun Austin, Johor BahruΒ pada bulan Jun 2020Β ini telah dibuka kepada semua golongan peniaga atau penjaja yang mempunyai keyakinan terhadap prestasi perniagaan mereka!

Anugerah Pilihan Pengguna (CCA) adalah salah satu program Majlis Tindakan Pengguna Negara (MTPN) untuk mengenal pasti perniagaan yang mana membuktikan perkhidmatan pelanggan yang unggul, integriti, dan profesionalisme. Matlamat kami adalah untuk membantu pengguna seluruh Malaysia membuat keputusan membeli yang bijak. Berdasarkan kajian yang dibuat oleh Majlis Tindakan Pengguna Negara melalui aduan -aduan pengguna, kebanyakan pengguna mempunyai masalah dengan peniaga yang tidak mengikut kehendak dan kepuasan mereka dan mereka tidak tahu hak-hak mereka sebagai pengguna. Jadi, dengan adanya program sebegini dapat sedikit sebanyak membantu pengguna memilih perkhidmatan yang terbaik.

Apakah perbezaan anugerah Pilihan Pengguna ini dengan anugerah di luar sana?. Tidak seperti program anugerah lain, MTPN mempunyai kuasa pengguna seluruh Malaysia yang membela hak-hak pengguna jika adanya masalah yang dihadapi. MTPN juga mempunyai sokongan dan perhubungan yang baik dari pihak kerajaan Malaysia terutamanya dari pihak Kementerian Perdagangan Dalam Negeri (KPDNHep) dan juga Tribunal Tuntutan Pengguna Malaysia (TTPM).

Hubungi Pegawai Biro Penerangan kami yang telah berdaftar secara sah untuk mendapatkan maklumat lanjut .

Ms. Jasminn :+6016-275 2262
Mrs. Adibah : +6019-719 6184
Mr. Patrick : +6017-532 3288
Mr. Derrick : +6018-788 8889

Β